Prepelite-eco.ro

Retete cu oua de prepelita

Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman de orice varsta, regleaza si imbunatateste activitatea aparatului circulator, a digestiei, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic.
Date fiind calitățile sale oul de prepeliță poate fi folosit la pregătirea tuturor preparatelor ce presupun întrebuințarea de ouă,dându-le o calitate mai bună și un gust mai plăcut – omletă,ciuperci la cuptor cu ouă de prepeliță ,dar și în alte rețete mult mai sofisticate – Unele rețete vi le prezentăm în pagina de rețete cu ouă de prepeliță iar altele le găsiți și pe site-urile:eva.ro/retete gustoase;retete-gustoase.ro;bucatarul.ro s.a.

Bulbi de anghinare cu oua şi sos de legume

Ingrediente pentru 4 porţii:12 bulbi de anghinare congelaţi, 12 oua de prepeliţa, 12 linguriţe de caviar. Pentru sosul de legume:2 fire de praz, 2 morcovi, 1 ceapa, 4 linguri de ulei de masline, 1 legatura de marar proaspat, 1 ceaşca de supa de legume, sare, piper. Preparare:Se decongeleaza bulbii de anghinare, se oparesc 5 minute [...]

Sus

Spanac cu oua de prepelita

Cantități și ingrediente necesare pentru 6 portii(se pot multiplica în raport de meseni): 1 kg spanac proaspat, 150 g branza,150 g sunca slaba, 2 felii de paine, 6 oua de prepelita,100 g ciuperci,1 lamaie                                                                                                                               Pentru sos: 9 linguri ulei de masline, 3 linguri otet,1 lingurita mustar,sare, piper                          Preparare:Se fierb ouale 3 minute, se curata [...]

Sus

Oua prepelită a la libanaise

Cantități:Oua 30 buc, ceapa verde trei legaturi, otet balsamic 10ml, piper alb, sare dupa gust, suc lamiie 50ml, patrunjel tocat marunt una legatura, ulei masline 150ml, lipie  5 bucati. Preparare:Ouale se spala ,se desinfecteaza si se pun la fiert in apa cu sare 10-15minute. Ceapa verde se spala, se curata si se taie marunt si [...]

Sus

Salata oua prepelita

Cantități : 25  oua prepelita, maioneza 150g, sare, piper dupa gust, iaurt 250g, marar una legatura, usturoi, suc lamiie 30g.                                                                                                                   Preparare:Ouale se vor spala si desinfecta cu cloramina in apa, apoi se pun la fiert cu sare si apa pina ce devin de consistenta tare. Maioneza se amesteca cu sare, piper, mararul tocat marunt, iaurtul, [...]

Sus

Ghiveci cu ouă de prepeliță și cârnați

Cantități:150 g ardei gras, 50 g slanină afumată, 150 g roşii, 10 g boia dulce de calitate superioară, 150 g cârnaţi proaspeţi afumaţi, 8 ouă de prepeliţă, 100 g ciuperci, 1 căţel de usturoi, 50 g mazăre verde, proaspătă, sare, boia de ardei iute după gust(Se pot elimina produsele care nu vă plac)                                                        Mod de [...]

Sus

Oua de prepelita umplute

Se fierb 10 ouă în apă cu sare timp de 10 minute.Se curăță de coajă și se taie oul în două.Se scoate gălbenușul,cu atenție și se amestecă,în raport de preferințe cu smântână sau brânză grasă de vaci sau cu iaurt,sau cu cașcaval ras și eventual cu piper.cu muștar sau alt condiment preferat.Pasta rezultată se pune [...]

Sus

Cartofi gratinați cu ouă de prepeliță

Cantități pentru 5 persoane -1 kg de cartofi20 ouă de prepeliță 10 g untsare, piper Preparare:Se fierb cartofii care apoi se dau pe răzătoarea fină. Se bat 10 ouă și se adaugă cartofii rași și untul. Se amestecă până se face un aluat  care se pune în 10 forme  pe o tavă unsă ușor cu [...]

Sus

Chifle umplute cu legume si oua de prepelita

Ingrediente – 300 g faina – 15 g drojdie – ciuperci – 1 dovlecel – 1 ardei – 2 rosii – 1 legatura ceapa verde – parmezan – oua prepelita – verdeturi italiene – sare , piper Mod de preparare Din faina, drojdie,lapte caldut, sare,ulei facem un aluat pe care il lasam la crescut timp [...]

Sus