Prepelite-eco.ro

Retete cu carne de prepelita

Carnea de prepeliţă este foarte căutată, pentru că are un conţinut scăzut în grăsimi şi colesterol și de aceea consumul ei este recomandat tuturor categoriilor de vârstă și mai ales celor care suferă de anumite afecțiuni.Plecând de la beneficiile cărnii de prepeliță specialiștii s-au pus la treabă și au lansat o serie de rețete de preparare a ei, unele dintre acestea fiind regăsite și în acest site dar și pe :portal-info.ro;bucataras.ro s.a.m.d

Prepelite a la Normande

Preparare:Se iau sase mere mari si se taie cate un capac; se golesc apoi se aseaza in fiecare cate o prepelita care inainte a fost fripta in unt, cu cate o bucatica de unt in interior. Se stropeste cu cateva picaturi de cidru sau vin, se pune capacul marului, scobit si el si apoi se [...]

Sus

Ostropel de prepelite

Cantități și ingrediente: prepelițe(una de persoană),ceapă,unt,făină,suc de roșii,pastă de roșii,usturoi,foi de dafin,piper boabe,vin roșu  Preparare: iau prepelitele si se rumenesc intr-o tigaie, cu ceapa tocata marunt, in unt. Se adauga apoi un praf de faina, se stinge cu putina apa si se acopera vasul, ca sa se fragezeasca carnea. Din cand in cand se mai [...]

Sus

Prepelite a la Jardiniere

Ingrediente:Prepelițe,unt,o linguriță de coniac,un păhărel de vin roșu,coajă de portocală,bulion,gelatină de coacăze,vișine,lămâie Preparare: Se prajesc prepelitele in unt. Dezlegam cu putin cognac si un pahar mic de vin negru, in care s-a amestecat coaja de la un sfert de portocala. Adaugam trei linguri de bulion concentrat, doua linguri de gelatina de coacaze, vreo patruzeci de [...]

Sus

Prepelita în sos de struguri

 Ingrediente:prepelite, ulei, unt, struguri negri, miere, vin alb, zeama de lamaie, cartofi, sare, piper. Preparare:Prepelitele se despica pe sira spinarii pentru a se putea praji uniform si se rumenesc putin in ulei, pe ambele parti, apoi se da tigaia la cuptor pentru 20′, se da cu sare, piper si se acopera cu hartie de aluminiu, [...]

Sus

Prepelite umplute cu cuș-cuș

Suc de portocale, ulei, cus-cus, prepelite intregi, vin rosu dulce, coaja de lamaie rasa, sare, piper, ceapa verde, zeama de lamaie Preparare:Se pune la fiert suc de portocale, apa si ulei; se toarna fierbinte peste cus-cus, se acopera bine cu o folie si se lasa cam 10-15′. Prepelitele se stropesc cu vin, se pune coaja [...]

Sus

Prepelite cu mujdei de usturoi

Cantități -6 prepelite,100 ml ulei sau unt,piper boabe ,foi de dafin,1 ceapa mica Prepelitele se taie jumatati si se prajesc putin pe toate partile. Se adauga 10 boabe de piper negru, 1 foaie mica de dafin, 1 ceapa mica. Se prepara inabusite in ulei sau unt si cand sunt gata se adauga mujdei de usturoi.                   [...]

Sus

Prepelite cu smantana

Cantități:-6 prepelite100 gr. unt1 lingura de faina1 lingura de mustarcateva boabe de piper5 galbenusuri de ou de prepelite, sare200 gr. de smantana1 lamaie Prepelitele se taie in doua, se sareaza putin, se pun intr-o cratita cu unt si se inabuse sub capac pana se rumenesc putin. Se adauga faina, piperul boabe, zeama de lamaie, se [...]

Sus

Prepelite fripte la cuptor sau pe grătar(4 porții)

Cantități: 4 prepelite,4 felii subțiri de keizer sau slănină,1 lingură untură sau unt(pt.cuptor),sare, piper Mod de preparare: Spălăm preepeliţele și le stergem cu o cîrpă. Apoi le dăm cu  sare şi piper.Învelim prepeliţa într-o felie de keizer sau de slănină afumată ori proaspătă şi, cu o frigăruie subtire, prindem  slănina, astfel ca picioarele să stea [...]

Sus

Prepelita cu ficat de pasare, ciuperci si sos de vin alb(4 porții solide)

Cantități recomandate(Se pot multiplica pentru 6,8,10 porții)                               4 prepelițe, 4 feliuta de slanina , 1/2 kg ficat pasare, aprox 3-400 grame ciuperci, 2 pahare de vin alb, 50 gr. Unt, SarePiper macinat,1 lamaie, Foi dafin, 2-3 catei usturoi. Condimentele preferate.                                                                       Preparare:Ciupercile se curăță , se spală  se taie in felii și se pun [...]

Sus

Prepelita umpluta cu fructe uscate si orez

Iti trebuie: 4 prepelite curatate 150 g orez cate 100 g de visine uscate caise si stafide 1 ou + 1 albus 1 lingura frunze de patrunjel tocat 2 lingurite zahar brun 100 g margarina 1 lingurita amidon alimentar 100 ml vin alb sec 300 ml frisca 800 g mere acrisoare sare piper Pregatesti asa: [...]

Sus

Prepelita la tava

Timp de preparare: 1 ora si 30 minute (complexitate ridicata) Ingrediente: Pentru 10 portii: o prepelita la portie sau una la doua portii 100 g unt foi de vita 100 g slanină piper sare dupa gust 400 ml vin sau supa. Mod de preparare: Prepelitele se prepara proaspete (nu se fezandeaza). Se jumulesc, se trec [...]

Sus